ZBOR ČLANOV KORONARNEGA KLUBA MISLINJSKE DOLINE

Naše društvo srčnih bolnikov – Koronarni klub Mislinjske doline letos praznuje 12. leto od ustanovitve in delovanja na območju Mestne Občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja. Tako smo imeli 4. marca v dvorani Lopan Mislinja redni in volilni zbor članov Koronarnega kluba, katerega se je udeležilo 88 članov od 160 članov. Ker je dosedanjemu vodstvu Koronarnega kluba potekel mandat, smo izvolili novo vodstvo. Na zboru smo pregledali delo v preteklem obdobju in v lanskem letu in si hkrati zastavili nove cilje. Da lahko delamo, se moramo zahvaliti predvsem pokroviteljem in donatorjem kot je FIHO, Društvo srčnih in koronarnih bolnikov Slovenije, Mestna Občina Slovenj Gradec in Občina Mislinja, Društvo KOVITA, zavarovalnica Triglav in seveda tudi vsem našim članom za prispevke. Velika zahvala velja naši strokovni mentorici gospe Maji Pušnik Vrčkovnik, dr. med., spec. int. med, ki z nami sodeluje z raznimi zdravstvenimi predavanji in nasveti, individualnimi razgovori in svetovanji našim članom. Skupaj imamo pet vadbenih skupin v kraju Slovenj Gradec, Šmartno, Mislinja in Dolič, katere vodijo vodje skupin. Telesne vadbe, katere imamo predvsem v telovadnicah, občasno na prostem izvajajo naši vaditelji, ki so opravili strokovno usposabljanje, katerega pripravi Zveza Koronarnih društev Slovenije. Večina naših vaditeljev so diplomirane medicinske sestre in diplomirani fizioterapevti, tako imamo strokovno vodene vadbe.

Pomemben del našega delovanja so različne oblike organiziranega druženja, s katerimi pletemo socialno mrežo med posamezniki z enakimi težavami in nudimo psihosocialno podporo za reševanje težav s pojavi anksioznosti in depresije. Motnje razpoloženja, zlasti tesnobnost in depresija, so pri srčno-žilnih   bolnikih zelo pogoste: bolniki po srčnem infarktu v 60 % doživljajo napade anksioznosti in v 20 %   depresijo; zlasti v zgodnjem obdobju po infarktu so bojazni pred vnovičnim infarktom pogoste in lahko   zelo onesposabljajo bolnike in njihove svojce.    S pomočjo teh aktivnosti dajemo članom  občutek varnosti in sprejetosti med sebi enake ter  povezanosti   med obolelimi, ki imajo podobne težave in sorodne skrbi. Pogosto skupina občuti povezanost in pripadnost   kot v družini. Uspešen bolnik je tisti, ki dobro sprejme svojo bolezen in bolezen tudi dobro obvlada.   Medtem ko mu kronična bolezen zapira vrata v nekaterih delih življenja, jih v drugih odpira. Razviti je   treba nove spretnosti.

V Koronarni klub vabimo vse občane, kateri imate željo, da se nam pridružite, tako bomo skupaj delali za naše boljše zdravje in razpoloženje. Vse podrobnosti o delu v našem Klubu lahko najdete na internetni strani:

https://kk-mislinjskedoline.com ali se oglasite v tajništvu Kluba na telefonsko 02 88 43 014   031 638 747  ali pri predsedniku Kluba 041 623 968.

IMG_0032 IMG_0008 (1) IMG_0007 (1)

Predsednik Koronarnega Kluba Mislinjske doline, Dominik Javornik

ZBOR ČLANOV KORONARNEGA KLUBA MISLINJSKE DOLINE

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Pomakni se na vrh